Onze uitgebreide CV Ketel Services in Rotterdam

Ontvang een telefoontje van onze expert

Vraag een telefoontje aan van onze expert en ervaar hoogwaardige loodgietersoplossingen op maat van uw behoeften.

GMC-OK-Bouw's Expert Cv Ketel Services in Rotterdam

CV-ketel onderhoud GMC-Ok
1. Een CV-ketel zorgt voor een lekker warm kantoor/huis en dat wilt u natuurlijk graag zo houden. Als u verzekerd wilt zijn van een altijd goed werkende verwarming, is het verstandig om regelmatig CV onderhoud te laten uitvoer

en door een professioneel bedrijf. Door de CV-ketel regelmatig te laten onderhouden, voorkom je onnodige kosten. Bij een storing in de CV-ketel komen er vaak bijkomende kosten bij zoals kosten voor de onderdelen terwijl dat voorkomen had kunnen worden bij regelmatig onderhoud.

2. Besparen van geld en energie

De meest voorkomende storingen komen door een vervuilde luchtdrukschakelaar en ventilator. De kosten hiervan zijn hoog. Om ervoor te zorgen dat je huis lekker warm blijft, zal het apparaat steeds harder gaan werken, waardoor het meer energie verbruikt. Dit voorkom je door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een vakman. Daarbij wordt er tijdens een onderhoudsbeurt de cv-ketel optimaal ingesteld. Daardoor verbruik je minder energie en dat bespaart uiteindelijk weer geld. Katsjing!

3.Veiligheid voor alles, tóch?

Als je je cv-ketel niet goed onderhoudt, is er een risico op kortsluiting door onzichtbare slijtage. Ook is de kans op koolmonoxide uitstoot aanzienlijk groter als je de cv-ketel niet regelmatig onderhoud. Koolmonoxide wordt ook wel ‘de sluipmoordenaar’ genoemd. Het is een gas was we niet kunnen ruiken, proeven of zien. Je kunt er bewusteloos van raken, of zelfs aan overlijden. Je snapt wel waarom dit geen geintjes zijn. Koolmonoxide komt vrij bij de verbranding van gas wanneer er te weinig zuurstof aanwezig is. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt er door de vakman of -vrouw goed gekeken naar eventuele lekken. Daardoor neemt de kans op een gevaarlijke situatie en storingen af.

. Je cv-ketel gaat langer mee

Net als bij je auto, gaat je cv-ketel langer mee als je hem goed onderhoudt. Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee.

Wat je zelf kunt doen om er warmpjes bij de zitten:

Je kunt zelf een aantal dingen doen om je cv-ketel te laten lopen als een (Thalys) trein tussen onderhoudsbeurten in. Weet je niet waar je moet beginnen? We’ve got your back! Als je onderstaande stappenplannen opvolgt, kan het bijna niet meer misgaan. Durf je het zelf niet aan, of merk je dat de onderstaande stappen niet leiden tot het gewenst resultaat? Schakel dan hulp in van cv-installateur op het witte paard.

Stap 1. Je cv-ketel bijvullen met water
Als er te weinig water in de cv-ketel zit, wordt de ketel niet meer goed warm, of gevoeliger voor storingen. Je moet de ketel bijvullen wanneer hij onder 1,5 Bar zit. Dit is zichtbaar op de meter van de cv-installatie.

Benodigdheden: een emmer, een droge (oude) handdoek, een vulslang en eventueel een waterpomptang

Draai de thermostaat naar beneden. Wacht daarna 30 minuten, zodat je ketel kan afkoelen.
Draai alle radiatoren in huis helemaal open.
Haal de ketel van het stroom.
Sluit de vulslang aan op een koud waterkraan.
Laat de slang vol met water lopen en hou daarna je vinger op de slang. Het is belangrijk dat er geen lucht meer in de slang zit, anders belandt dit in je cv-ketel.
Draai de dop van de vul- en aftapkraan. Sluit de vulslang aan.
Draai beide kranen open.
Vul bij tot 2 Bar.
Draai beide kranen weer dicht en ontkoppel de vulslang van de waterkraan.
Hou de emmer en de doek bij de hand om water op te vangen.
Steek de stekker weer terug in het stopcontact.
Ontlucht nu alle radiatoren in huis, zodat ook deze weer goed functioneren. Zie het stappenplan hieronder als je niet weet hoe dat moet. Door het ontluchten van de radiatoren kan de druk in de cv-ketel weer afnemen. Herhaal dan de eerste 10 stappen.
Draai de thermostaat weer omhoog.
Stap 2. Het ontluchten van je radiator
Hoor je een borrelend geluid of lijkt het alsof er een stromend beekje door je huis loopt? Of wordt je radiator (gedeeltelijk) niet meer warm? Dan is de kans groot dat je moet ontluchten. Dit kan jij prima zelf als je ons stappenplan doorloopt!

Benodigdheden: een droge (oude) handdoek, een emmer en een ontluchtingssleutel. Ontluchtingssleutel kwijt? Deze koop je bij de bouwmarkt en is universeel.

Draai de radiatorkranen eerst helemaal open.

Draai de thermostaat zo laag mogelijk. Wacht 30 minuten tot deze is afgekoeld.

Warme lucht stijgt naar boven

n. Werk daarom altijd van beneden naar boven.

Draai nu van de betreffende radiator de kraan weer dicht.

Plaats de emmer onder het ontluchtingsventiel van de radiator.

Hou de handdoek bij het ontluchtingsventiel (deze zit aan de zijkant bovenaan) en steek de sleutel in het ventiel.

Draai het ventiel voorzichtig open met de sleutel.

Wacht tot er water uit de radiator komt en draai het ventiel direct daarna weer dicht. Geen zorgen, vaak is dit water bruin of zwart van kleur. Dat is volkomen normaal. Maar, let op! het water wat eruit stroomt kan nog warm zijn.

Herhaal dit, totdat je alle radiatoren in huis gehad hebt.

Zit je na al deze stappen nog steeds te klappertanden?

Man kou

Check dan altijd nog de volgende dingen:

Controleer de batterij van de thermostaat. Check of je nog de temperatuur kan regelen. Als de batterij leeg is, krijgt de ketel geen opdracht meer om op te warmen

Controleer of de de kranen van de radiatoren open staan. Wellicht trappen we een open deur in, maar het komt voor.

Controleer of de cv-ketel stroom krijgt. Je kunt dit controleren door het display te checken

Heb je wel warm water maar geen verwarming? Check dan of er ergens een waterkraan lekt. Dit kan ervoor zorgen dat de verwarming niet warm wordt.

Heb je een storing? Probeer dan eerst de ketel te resetten. Hoewel dit vaak het probleem niet verhelpt, zorgt het er vaak wel voor dat je even kunt douchen.

werk aan cv ketel

Heb je veel lucht in de cv-installatie en moet je vaak bijvullen met water? Of hoor je nog steeds vreemde geluiden? Dan kan het zijn dat je ergens een lekkage hebt. Schakel dan altijd een cv-installateur in. Onze mannetjes kunnen de oorzaken snel traceren en oplossen. Ze laten jou niet in de kou staan! Ook als het lek in de wand of vloer loopt.

Ervaar efficiënt comfort met de deskundige cv-keteldiensten van GMC-OK-Bouw – neem vandaag nog contact met ons op!

Voor vragen of om een afspraak te maken voor onze deskundige cv-keteldiensten kunt u contact met ons opnemen via +31648484493 of per e-mail op info@gmc-ok-bouw.nl. Vertrouw op GMC-OK-Bouw voor efficiënte en betrouwbare CV keteloplossingen in Rotterdam.

Kwaliteitsservice

Kwaliteitsservice die de verwachtingen overtreft.

Betaalbare prijs

Kwaliteitsservice tegen een zakvriendelijke prijs.

Uw vertrouwde partner voor Cv Ketel Services in Rotterdam en daarbuiten

Welkom bij GMC-OK-Bouw, uw betrouwbare partner voor topkwaliteit Cv Keteldiensten in Rotterdam en omstreken. Ons deskundige team is toegewijd aan het bieden van efficiënte en op maat gemaakte verwarmingsoplossingen om uw comfort in elk seizoen te garanderen.

Onze uitgebreide CV Ketel-diensten:

Installatie en upgrades:
Vertrouw op onze bekwame technici voor naadloze installaties en upgrades van cv-ketelsystemen. Wij begrijpen de unieke verwarmingsbehoeften van Rotterdam, Spijkenisse, Capelle, Barendrecht, Delft en Hendrik-Ido-Ambacht, zodat uw verwarmingssysteem wordt geoptimaliseerd voor uw specifieke locatie.

Gepland onderhoud:
Houd uw verwarmingssystemen in topconditie met onze routineonderhoudsdiensten. Onze lokale aanpak stelt ons in staat specifieke uitdagingen aan te pakken die verband houden met het dynamische klimaat van Rotterdam en nabijgelegen gebieden, waardoor we het hele jaar door betrouwbare prestaties kunnen garanderen.

Efficiënte reparaties:
In geval van storingen minimaliseren onze snelle en effectieve reparatiediensten de verstoringen. Wij geven prioriteit aan snelle oplossingen om de functionaliteit van uw verwarmingssysteem snel te herstellen en langdurig ongemak te voorkomen, of u nu in Rotterdam of een naburige stad bent.

Optimalisatie van het verwarmingssysteem:
Onze expertise strekt zich uit tot de optimalisatie van uw verwarmingssysteem en het afstemmen van uw cv-ketel voor topprestaties. We houden rekening met lokale klimaatfactoren om de energie-efficiëntie te verbeteren, waardoor u een comfortabele en kosteneffectieve verwarmingsoplossing krijgt.

Gelokaliseerde uitmuntende service:
Bij GMC-OK-Bouw zijn we trots op onze lokale aanpak, waarbij we tegemoetkomen aan de uiteenlopende behoeften van Rotterdam, Spijkenisse, Capelle, Barendrecht, Delft, Hendrik-Ido-Ambacht en nabijgelegen gebieden. Ons team begrijpt de unieke verwarmingsbehoeften van deze dynamische regio’s en levert oplossingen die aansluiten bij de lokale voorkeuren.

Voor vragen of om een afspraak te maken voor onze deskundige cv-keteldiensten kunt u contact met ons opnemen via +31648484493 of per e-mail op info@gmc-ok-bouw.nl. Vertrouw op GMC-OK-Bouw voor efficiënte en betrouwbare cv-keteloplossingen in Rotterdam en daarbuiten.

Ervaar uitmuntende verwarming met GMC-OK-Bouw – Neem vandaag nog contact met ons op om uw comfort te garanderen!

Ontvang een telefoontje van onze expert

Vraag een telefoontje aan van onze expert en ervaar hoogwaardige loodgietersoplossingen op maat van uw behoeften.

Vraag naar prijs

Pas de prijs aan uw loodgietersbehoefte aan

Aangepaste prijzen voor kwaliteitsloodgieterswerk. Neem contact met ons op via +31648484493 of info@gmc-ok-bouw.nl.

Neem contact met ons op

Neem contact op met GMC-OK-Bouw

Klaar voor uitzonderlijke service? Neem vandaag nog contact op met GMC-OK-Bouw via +31648484493 of via e-mail op info@gmc-ok-bouw.nl. Ons toegewijde team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en eersteklas loodgietersdiensten te plannen. Uw tevredenheid is slechts een bericht of telefoontje verwijderd.

Bel ons hier

+31648484493

E-mail ons hier

info@gmc-ok-bouw.nl